Католическият свещеник отец Паоло Кортези бе отличен за Човек на годината

...
Католическият свещеник отец Паоло Кортези бе отличен за Човек на годината
Коментари Харесай

Отец Паоло Кортези и доц. Кристиан Таков с призове Човек на годината

Католическият духовник отец Паоло Кортези бе отличен за " Човек на годината " за 2017 от Българския хелзинкски комитет (БХК), а доцент Кристиан Таков получи посмъртно наградата за повсеместен принос.

Наградите бяха раздадени на гала на 10 декември.

Паоло Кортези е отецът от Белене, който приюти сирийско семейство бежанци и получи закани за живота си, поради които бе заставен да напусне страната. Oт октомври той още веднъж е в Белене и споделя, че се надява да остане там най-малко няколко години.

Доцентът по право от Юридическия факултет на СУ Кристиан Таков получи премията за повсеместен принос. Той умря през юли 2017 година. Наградата одобри неговата щерка Галя Такова.

Сред отличените персони тази година са още учителките от закрити учебни заведения към лечебни заведения Златина Стойкова и Радослава Станчева, създателката на шрифт на кирилица за хора с дислексия Кристина Костова, деятелят от ЛГБТИ Пол Найденов,  Виктория и Захари Недялкови, които оказват помощ на хора с двигателни проблеми да открият планината.

Призове взеха и неправителствените организации " Кампании и активизъм за животните в промишлеността ", Български фонд за жените и Асоциацията на европейските публицисти.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР